Blackpool 2017 - een semi-live verslag

Discussie in 'Nieuws' gestart door Danny Joseph, 16 feb 2017.

 1. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Zoals elk jaar is onze razende reporter @John van der Lely weer ter plaatse in Blackpool en houdt hij de thuisblijvers op de hoogte met zijn impressies. Het woord is aan John:

   
  John van der Lely, Marc o en M@@rten Bruins vinden dit leuk.
 2. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Vanaf nu zonder citaten, dan blijft de tekst wat groter. Het woord is weer aan John:

  Blaackpool 2017, dag 1, deel 2

  Bedankt voor alle reacties aan en over Madeleine! Ze is helemaal beurs en blauw maar blij dat het zo afgelopen is.

  Het beloofde tweede deel van de eerste dag, de stage-competition. We hadden gelukkig vaste plaatsen, een echt oranje vak.

  Er werd geopend door Lorenzo Christian, niet heel bijzonder, een electric boogie robot en een klassieke schilder, ik was het even kwijt, vreemd gekozen thema.
  Daarna een regelrechte flauwekul act, Luis Pardo, niemand trapt hier in, een beetje onzinnig.
  Charly had een act met weinig magie, leuk decor maar niet boeiend en Karl & Cubo hadden niks te zoeken in de categorie komisch goochelen, twee tennisspelers met Multiplieing Bottles... Onbegrijpelijk dat de jury dit niet heeft afgekapt eigenlijk...

  Manipulatie door Davide Tizzana, als dit de concurentie van Niek is zitten we geramd!

  Dit was het moment waarop ik me afvroeg of ik niet gewoon teveel met de aanrijding van Madeleine bezig was om van de acts te genieten maar om me heen hoorde ik vergelijkbare reacties. De stage acts waren van een veel lager niveau als de close-up acts.

  Daarna gingen bij ons alle vlaggen omhoog, ik vond het ineens weer leuk. Manro & Lois met hun duivennummer, een mooie romantische act en een mooi slot met mee wandelende eenden. Manro had nog geluk met een duif die even de andere kant op ging maar die kwam keurig in zijn hand terug, schitterend.

  Daarnna Ran Gafner, mentalisme met muziek, een forceerdoosje? Kan dit? Valery Bastrakov het een leuk eind aan zijn act maar ik vond het overall meer voor een feestavond dan voor een Europees Kampioenschap.

  Tutti Li Famili maakte op een leuke manier een eind aan de eerste sessie, lekker vrolijk, leuk om naar te kijken, maar toen besloot ik om niet naar de tweede sessie te gaan.

  In plaats daarvan ben ik naar het Ruskin gegaan om Marcel te helpen met de voorbereidingen van zijn Pub Magic contest, flyeren, iedereen volplakken met stickers etc etc.
  Marcel had weer ontzettend veel werk gemaakt van zijn charity event, 90% is niet goed genoeg, hij gaat er altijd helemaal voor.

  Net als vorig jaar leek het op het laatst haast onmogelijk om elke deelnemer op tijd er bij te krijgen en houden maar jongens, dit was een succes!
  Ik heb schitterend goochelen gezien, soms beter als in de wedstrijden!

  Op een gegeven moment heb ik Jesse gebeld om aan te duiden waar ik was, dit moest hij zien, een Engelse jongen, Tom, leek wel een mix tussen Denis Behr en Bebel, ongelofelijk allemaal. Van NDO naar zijn stack terwijl hij vrolijk aan het babbelen was, ACAAN's met MD en allemaal met een krankzinnige presentatie, hij stond op de stoel.
  Ook zijn Rubik's Cube skills zijn bizar, en dan moet je weten dat hij niet eens de winnaar van Marcel's wedstrijd was!

  Inmiddels heb ik ook de tweede dag meegemaakt, die ga ik zo ook uitwerken, bedankt voor het lezen!
   
 3. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Blackpool 2017, dag 2

  De dealerhallen waren gisteravond al open maar toen had ik geen tijd, vanmorgen wel even. Ik heb een klein rondje gemaakt en toen snel door gegaan naar de close-up wedstrijden.

  Als eerste Charlekos & Cubo, na hun maffe act met tennisrackets en multiplieing bottles gisteren probeerden ze nu parlour. Dat is normaal vaak grappig, niet altijd dus. Werkelijk een stomvervelende act over de geschiedenis van Cups & Balls, echt alleen de final load was leuk, voornamelijk omdat dat het eind was.

  Daarna Michael van Stralen, ik had nog nooit iets van hem gezien. Ik was meer dan aangenaam verrast, een ongekend hoog niveau, hij is letterlijk de jongste deelnemer ooit want hij bereikte op de dag van de wedstrijd de minimum leeftijd van 16 jaar.
  Michael heeft naast een schitterende techniek ook nog eens het besef dat hij contact met het publiek moet maken en dat doet hij geweldig, zonder spraak, ik was echt onder de indruk!

  Rune Carlsen was voor parlour wat saai, wat voorspellingen, wel een verassend einde.

  Axel Hecklau, van de kroonkurken act, had ook dit keer weer iets heel bijzonders. Op een vrolijke manier werd je aandacht vastgehouden en aan het eind verscheen het eerder zoekgeraakte rijbewijs van onze Kees Ros vastgeplakt aan een brief die in 3 dichtgeplakte enveloppen zat. Een vakman!

  Frederik Ahlbertz was enorm zenuwachtig en daardoor nauwelijks te verstaan, zonde want de technieken beheerst hij heel goed, dit was alleen geen act.

  Eduar Boulanger veranderde vuur in munten, toen munten in vuur, toen weer vuur in munten en daarna... moet ik verder gaan?

  Het gemiddelde niveau van close-up was gisteren hoger, Michael en Axel sprongen er wat mij betreft uit. De laatste deelnemer was Lucca met een Magisch Vierkant... ik geloof dat er 1 persoon in het gebouw was, iemand van de bewaking of zo, die de act niet kende, lekker vernieuwend!

  Na een bezoek aan de dealers deden we ons best op tijd terug te zijn voor de 2e sessie van de stage competition. Bepakt met vlaggetjes zaten we klaar voor Niek Takens.

  Al direct zat de sfeer er goed in, de eerste act was van Ivan Asenjo, 2 travestieten en een 1 meisje, helemaal leuk, een superopening van iets wat een geweldig leuke middag zou worden.

  De act van Niek was fenomenaal goed, gewoon eng, wat een performance! We waren zo trots als een aap en waren tijdens de staande ovatie van de hele zaal (de eerste dit weekend!!) als kleine kinderen met onze vlaggetjes aan het zwaaien!!
  Onmogelijk dat Niek zonder prijs naar huis gaat!! Vanavond weten we het.

  Alexander Laignean combineerde manipulatie met humor, voor mij werkte dat niet maar voor anderen wel, hij krijg een geweldig applaus.

  Water Maffei was de eerste comedy magician die echt grappig was.

  Nestor Hatto was vreemd, raar kapsel, rommelig, afgeraffeld haast, en toen gebeurde iets vreemds. Het rare kapsel verdween en het werd een spectaculaire manipulatie act, kaarten die in confetti uit elkaar leken te spatten etc.... Nu heeft Niek ineens serieuze concurrentie...

  Hanno Juntani was weer 'te gewoon' in vergelijking met zijn voorganger en TAG Team Magic sloeg helemaal nergens op. De stiften act met kleurplaat en kleding en dan over tijd gaan en twee kleuren fout hebben, het is haast knap!

  Manoid Costa zette de zaal op zijn kop met de kartonnen doos die Hans Klok laatst presenteerde, alleen hier werd hij doorboort met alles wat voorhanden was, bezemstelen, paraplu's, een kapstok, krankzinnig grappig!

  Na de pauze de eerste vrouwelijke solo act, Gina Elija, clean, mooi, maar de competitie is te groot om een kans te maken denk ik.

  Hakan Berg had een leuke comedy act met fopduiven, dit moet je eigenlijk gewoon zien, net als The Great Figueroa, wat een schitterende act! Hilarisch gewoon.

  Senor Perez had een act met zeepbellen en rook, werd enthousiast ontvangen maar persoonlijk vond ik het niet leuk.

  De laatste bij stage was Patrick Lehnen, hij kreeg een staande ovatie na zijn optreden met een soort tot leven gekomen lamp.

  Ik ga mijn iPad naar het hotel brengen en zorg voor een goede plek bij de Winners Show vanavond, ik hoop dat ik kan schrijven dat Nederland met 4 prijzen naar huis gaat!! Van 2 ben ik eigenlijk al een beetje zeker...
   
 4. M@@rten Bruins

  M@@rten Bruins Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2003
  Berichten:
  646
  Leuk Bevonden:
  56
  Uiteindelijk 1 prijs? (Niek 2e) Of zijn er nog andere Nederlanders in de prijzen gevallen? Of komt dat eventueel nog?
   
 5. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  John (Danny),

  Bedankt voor het schrijven/plaatsen.

  Ieder jaar lees ik weer met veel plezier maar, ook veel verbazing het verslag.
  Het plezier v.w.b. de leuke momenten die jullie daar delen, verbazing v.w.b. de aantallen slechte performances....
  De echte magie lijkt vooral naast het congres plaats te vinden in de pubs en vlak onder je eigen ogen.

  Wat mij ieder jaar weer opvalt is een aantal slechte acts en dat voor een europees kampioenschap dat 1x per 3 jaar wordt gehouden.
  Nu kan dat de persoonlijke mening zijn van de schrijver maar John loopt naar mijn idee lang genoeg mee om niet alleen vanuit de eigen persoon maar ook vanuit de groep proffesionals acts te kunnen beoordelen.

  Net eens naar de "contest rules" van het FISM gekeken en daar vallen mij 2 dingen op,

  - 1A, open to any magician who has reached FISM level.
  Wat dat FISM level dan inhoudt komt niet direct naar voren...

  - 1A, having received the written authorization of the President of the Society of which he or she is a member.
  Wellicht zijn er goochelclubs die tegen beter weten in een deelnemer naar het FISM willen sturen om zichzelf als club in de picture te spelen zonder oog voor kwaliteit van de deelnemer en act...

  Zou het niet beter zijn dat deelnemers b.v. een video moeten indienen bij het FISM of dat wellicht de goochelclubs buitenstaanders uitnodigen om een act te beoordelen.

  Met alle respect maar het lijkt er soms op dat goochelclubs (en daarmee bedoel ik in dit geval in heel Europa) met een troebel beeld hun eigen leden en acts beoordelen....
   
 6. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Blackpool 2017, dag 3 en 4

  Regelmatig werd ik aangesproken met de vraag hoe het met Madeleine is, bedankt daarvoor! Ze heeft in de nacht van vrijdag naar zaterdag heel veel pijn gehad, ze is behoorlijk beurs en heeft flink last van haar nek. Het is echt een behoorlijke klap geweest. Gelukkig morgen weer naar huis want dit voelt best raar zo...

  Het is zondagnacht en het is afgelopen. Na de wedstrijden heb ik nauwelijks meer aantekeningen gemaakt.

  We hebben geweldige lezingen gezien, mooie shows en dealerdemonstraties en we hebben ons verbaasd over het te kleine aantal stoelen bij de close-up wedstrijden en het close-up gala. Heel irritant maar overall hebben we een superleuk congres gehad.

  Persoonlijk heb ik het meest indrukwekkende stukje goochelen in het Ruskin gezien, Tom Crosbie op 50cm afstand, ongekend!

  Elk jaar hebben we iets te mauwen over de gala-shows, dit jaar waren ze van een heel hoog niveau!

  Op zaterdag avond met als compere John Archer een geweldige eerste helft met (voor mij) als hoogtepunt Yan Yan Ma en een tweede helft die volledig werd ingevuld door Jamie Allen. Die laatste hadden we op een Holland America Line cruise gezien maar op een groot podium was het echt een belevenis! Net toen je dacht "dit hoort in Las Vegas thuis" stond op het scherm dat hij daar de rest van het jaar te zien is!

  Helaas viel de Masterclass 'cheating' met Paul Wilson gelijk met de lezing van Sos & Victoria, we weten nu veel van valsspelen maar hebben S & V alleen in de gala-show gezien. Wat een toppers!!

  Het slotgala was helemaal top, om toch nog iets te zeuren te hebben merkten we allemaal op dat de laatste twee acts van plek gewisseld hadden moeten zijn. De AGT winnaar sloot af, de zand-act van Young Min Kim was ervoor en kreeg een staande ovatie.

  Sorry voor het beknopte verslag van de laatste dagen, tijdens de wedstrijden heb ik mijn best gedaan maar daarna is het niet meer gelukt, de dagen zijn te kort om alles te zien en mijn ogen vielen weer regelmatig dicht.

  Nu even slapen en morgen met de taxi naar Liverpool, tot ziens iedereen!
   
  Ferry de Riemer en Marc o vinden dit leuk.
 7. Fritz met een Z

  Fritz met een Z Goochelaar

  Lid geworden:
  28 feb 2004
  Berichten:
  434
  Leuk Bevonden:
  135
  Het NK wordt gedaan volgens FISM standaarden. Dus voor 3e prijs moet je 60 punten halen, 2e 70 en 1e 80. FISM level kun je dus halen als je meedoet met wedstrijden.

  Daarom heeft Eric Eswin dus ook de continentale kwalificaties ingevoerd zodat op het grote FISM alleen maar goede acts acte de presente geven. Verder is het de president van het overkoepelend orgaan, dus in ons geval de NMU en Jasper Oberon en MZvD en Eberhard Riese, etc. die de handtekening zet. En dus niet van de club. De meeste goochelclubs zijn aangesloten bij de NMU.
   
 8. Marc o

  Marc o Goochelaar

  Lid geworden:
  19 sep 2013
  Berichten:
  786
  Leuk Bevonden:
  223
  Dank je Fritz, dat geeft al weer een duidelijker beeld.

  Als ik zo de verslagen lees zijn de acts gedurende de opvolgende dagen in ieder geval beter geworden.
   
 9. Wimhek11

  Wimhek11 Leek

  Lid geworden:
  25 jan 2016
  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  6
  Mooi verslag, heb het met belangstelling gelezen/gevolgd. Vraagje : zijn er nog mensen die een filmpje in Blackpool hebben gemaakt ? Posten svp.
   
 10. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Ik ben zelf niet geweest, heb dus ook geen filmpjes gemaakt, maar heb ze wel degelijk gevonden!

   
  Thijsz, M@@rten Bruins, Jac en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Mooie routine van Eric Jones. Deze zou die moeten uitbrengen.
   
 12. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Heb ik dan even een partij goed nieuws voor jou! Eric bespreekt - onder andere - deze routine in zijn meeste recente lecture bij Penguin Magic.

  http://www.penguinmagic.com/p/7675

  Minder goed nieuws is dat je twee soorten zeedieren nodig hebt, die afhankelijk van de muntsoort best prijzig kunnen zijn.
   
  Jac vindt dit leuk.
 13. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  175
  Bedankt voor je tip, Danny! Die lecture moet ik dan zeker zien. Zeedieren zijn best prijzig. Zeker de als het een Siamese tweeling betreft van een bepaald soort.
  Ik denk dat ik maar eens moet gaan vissen.
   

Deel Deze Pagina