Goochelaars en democratie

Discussie in 'Over dit forum' gestart door Joop Fenstra, 26 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Joop Fenstra

  Joop Fenstra Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  29
  Beste allemaal, hier mee komt er een eind aan mijn deelname aan goochelaars.com
  De reden ligt in het feit dat wanneer je off topic gaat hier niet geduld wordt als er een woordgrapje plaatsvind tussen enkele forumleden. Het topic Buikspreekpop met afneembare kop (lees zelf maar) leverde gewoon door enkele leden een paar grappige opmerkingen op. Niet kwaad bedoeld of zo.. Wie schertst mijn verbazing toen we door moderator Danny Joseph op de vingers werden getikt om de discussie vooral serieus te houden.
  Tony Wilson gooide nog wat olie op het vuur door te veronderstellen dat dit geen kleuterklas is...(!?)
  Hierop reageerde ik met een alleen maar: "kom op zeg..."
  Deze laatste tekst van mij werd dus door de moderator verwijdert en hij stelt in een PM dat ik dat kinderachtig mag vinden, maar hij had gewaarschuwd on-topic te blijven.
  Een forum zonder af en toe een lolletje (niet, smerig,onder de gordel, schofferend of wat dan ook)
  is voor mij geen forum waar ik mij in kan vinden. Wanneer dit geleid wordt met sanctie ! , al helemaal niet. Er is geen sprake van democratie zoals je zou verwachten ,maar eerder een dictatoriale regelgeving waar waarschuwingen en eigen beleid aan ten grondslag ligt. Niet geschikt voor mij dus, ik had altijd zoiets in gedachten van een vriendenclub onderelkaar. Jammer, want in de basis is Coochelaars.com best leuk maar dan zonder woordpolitie! Het gaat jullie allemaal bijzonder goed en sommigen spreek ik nog wel. Magisch groetjes Joop Fenstra joopfenstra@joopfenstra.info
   
  Marco de Jong en Ronald de Zeeuw vinden dit leuk.
 2. clownpatje

  clownpatje Goochelaar

  Lid geworden:
  20 mei 2011
  Berichten:
  660
  Leuk Bevonden:
  182
  Beste Joop,

  Een beetje met ongeloof lees ik je berichtje. Ik had de topic ook gelezen en merkte dat er een beetje lacherig gedaan werd over verschillende reacties. Erg jammer dat dan juist een erg actief forumlid beslist dat het er allemaal een beetje over is...

  Ik ben ermee eens dat er vaak teveel off-topic wordt gesproken op dit forum (in het algemeen, ik doe dat vaak ook), maar wil ook graag tegen de moderatoren zeggen dat ze best de kerk in het midden houden, zonder partij te trekken voor mister X of miss Y. Eerder op dit forum schreef ik al (over het vaak zeveren): lees er overheen! En geniet van wat wél goed gepost wordt...
  Dit is een leuk forum en zal dat hopelijk ook blijven... maar euh... een forum zonder leden? Leuk??

  Ik reageer zo to the point omdat ik dit gewoon erg jammer vind en iets wat voorkomen had kunnen worden...

  Joop, ik hoop dat je terugkomt op je beslissing en dat ik je anders her of der nog ooit tegenkom.

  Grz

  Patje
   
 3. Michel van Grinsven

  Lid geworden:
  3 aug 2005
  Berichten:
  1.194
  Leuk Bevonden:
  62
  Ik moet zeggen dat ik vanmorgen precies dezelfde reactie had.
  Ik ben wie ik ben en ik reageer zoals ik reageer.
  Als de manier waarop ik op topics reageer, de ene keer leuk gevonden wordt en de andere keer wordt afgestraft, dan is dit voorlopig ook mijn laatste bericht geweest.

  Misschien denk ik daar vanavond al weer anders over, maar dit is hoe ik er nu over denkt, terwijl de stoom uit mijn oren spuit.
  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het op deze manier op vat.
   
  Marco de Jong vindt dit leuk.
 4. Volgens mij greep Danny voornamelijk in omdat er énkel maar "grappig bedoelde reacties" kwamen op Tony Wilsons bericht. En als je op een serieuze, misschien dringende vraag enkel maar dat soort reacties krijgt, kan ik me voorstellen dat mr. Wilson daar niet blij mee is. Het feit dat hij positief op het ingrijpen reageert (of zoals jij het stelt; olie op het vuur gooit), betekent toch wel dat Danny's ingrijpen terecht was.

  Ik ben ook ooit van mening geweest dat het ingrijpen op dit forum vaak "dictatoriale" vormen aannam, maar die mening heb ik moeten herzien; Uiteraard mag een "lolletje" af en toe, maar ik denk dat het ook wel van belang is dat de originele vraag of opmerking van de topicstarter primeert. En ik vond het ingrijpen van Danny in dit specifieke geval dan ook wel correct; Het neigde allemaal een beetje naar uitlachen vanwege een typfout...Zo voelde het tenminste aan.

  Naar mijn mening is het forum terug goed op de rails gekomen; Enkele zeer waardevolle topics, zeer waardevolle mensen en ik ben van mening dat jij één van die waardevolle mensen bent, Joop.
  Ik zal je berichten dan ook missen en vraag je bij dezen om toch te overwegen om te blijven.

  Wanneer je besluit om niet te blijven, wil ik je bij dezen even bedanken voor je bijdrage in dit forum, waar ik (op de korte tijd dat ik terug ben) zeker van heb genoten.
   
 5. Zassie

  Zassie Goochelaar

  Lid geworden:
  30 nov 1999
  Berichten:
  1.663
  Leuk Bevonden:
  197
  Ik kan me best vinden in de actie van Danny. Een lolletje prima.. maar als er iemand een serieuze vraag stelt en er komen enkel grappig bedoelde reakties... terecht ingegrepen. Ik ben lid van vele andere fora en geloof me... daar gaat het er echt strenger aan toe.
   
 6. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Roel heeft precies de essentie te pakken van mijn redenering en handelen. Het topic zelf bestond uit niets meer dan Tony's zoekvraag, en inderdaad "lollig bedoelde opmerkingen". De balans was zoek.

  Zoals ik ook aangegeven heb aan Joop per PM: offtopic gaan mag tot op zekere hoogte, maar daar zien we ook graag toegevoegde waarde uit voortvloeien. Al meerdere malen zijn er in de loop van het ene topic weer andere ontstaan. Soms loopt dat wat door elkaar heen, andere keren vindt er een splitsing plaats.
  Ik beschouw mezelf graag als neutraal in dit soort kwesties; ik heb onder de forumleden meerdere goede vrienden zitten maar laat dit mijn handelen niet beinvloeden.

  Joop, ik vind het jammer dat je een klein en onschuldig iets als dit op een manier als deze opvat. Ook dat je daar meteen een pamflet van moet maken; ik had graag de discussie met je voortgezet per PM, waar ik al de aanzet voor had gegeven.

  Wat je ook besluit, het ga je goed.
   
 7. Nico van Hulst

  Nico van Hulst Erelid & V.I.P.

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  194
  Leuk Bevonden:
  250
  Oh ik hoop dat als er nog een keer een congres o.i.d. komt dat ze me vragen om een Gala te presenteren want ik heb nu alweer 5 minuten conference en ik wordt daarna zeker in de ban gedaan. Kicken.
   
 8. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Kom Nico, on topic blijven, anders kost dat je titels!
  (en ja ik ben jaloers :p)
   
 9. Jan Kosters

  Jan Kosters Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  230
  Reden genoeg om alleen al een gala te organiseren zodat Nico weer z'n zegje kan doen ;)
   
 10. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Hé Jan, als jij de voorzitter spreekt ;),
  ik weet nog een mooi theater in de randstad :D
   
 11. Dick Koornwinder

  Dick Koornwinder Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  4
  Beste Joop en Michel,

  Ik ben het helemaal met jullie eens. Ook ik zal niet meer deelnemen aan dit forum. Ik heb het recentelijk voor het eerst een paar keer geprobeerd, maar elke keer krijg je een betweterige moderator over je heen. De gouden regel is dat je, je als moderator terughoudend opstelt en je niet met elk onderwerp bemoeit. Joop, jij noemt het ook een moderator. Rechts bovenin de openingspagina van het forum kan je evenwel lezen dat het hier De Leiding betreft. Toch een kleuterklasje?? En heeft u al kennis gemaakt met de leiding??

  Met groet,

  Dick Koornwinder
   
  Marco de Jong vindt dit leuk.
 12. cojanlis

  cojanlis Goochelaar

  Lid geworden:
  10 aug 2011
  Berichten:
  883
  Leuk Bevonden:
  422
  Laten we de andere nemen zoals ze zijn, iemand proberen te veranderen heeft toch geen zin.
   
  Roel Beckers vindt dit leuk.
 13. Joop Fenstra

  Joop Fenstra Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  29
  Beste Danny Joseph (moderator) Je dwingt me helaas om een paar dingetjes recht te zetten, anders geeft dit een verkeerd beeld weer. Jouw tekst: " Ik beschouw mezelf graag als neutraal in dit soort kwesties; ik heb onder de forumleden meerdere goede vrienden zitten maar laat dit mijn handelen niet beinvloeden.
  Joop, ik vind het jammer dat je een klein en onschuldig iets als dit op een manier als deze opvat. Ook dat je daar meteen een pamflet van moet maken; ik had graag de discussie met je voortgezet per PM, waar ik al de aanzet voor had gegeven."
  "ik heb onder de forumleden meerdere goede vrienden zitten maar laat mijn handelen niet beinvloeden....."
  Wat wil je hier mee zeggen ? Moest je jezelf even bewijzen, zo van, kijk mij eens hoe goed ik ons speeltje bewaak?

  Je hebt het over een klein onschuldig iets...!? Waarom verwijder je dan mijn tekst als het volgens jou onschuldig is? Noem het maar onschuldig wanneer je iemand z'n tekst verwijdert omdat je het er niet mee eens bent. !?
  Ook al is het even off-topic.... schande!
  Discussie voortgezet op PM.....? Dit gaat ons allemaal aan!!! Waarom PM? Achterkamertjespolitiek, is dat de stijl van goochelaars.com? IK, heb voor niemand iets te verbergen.
  Als ik, als een klein jongetje, publiekelijk moet worden terechtgewezen, moet het wel om iets gaan en kennelijk niet om iets onschuldigs. (zie alinea terug) Als je het over een pamflet hebt!
  Ergo, ik weiger om de rol van marionet in te vullen van iemand die z'n spelregeltjes als een padvinder wil hanteren!

  Ik heb altijd met veel plezier mee gediscuseerd en heb me altijd wel weten te vermaken hier. Maar aangezien het helaas dus toch tot een kleuterklasje is gedevalueerd vanwege baasjesmentaliteit en arrogantie, haak ik af!
   
 14. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Joop, ik merk dat je een aantal dingen verkeerd interpreteert.

  De opmerking over vrienden maakte ik naar aanleiding van Patjes opmerking over (on)partijdigheid. Ik interpreteerde niet als beschuldiging, maar wilde enig misverstand bij de lezer wegnemen.
  Het 'klein onschuldig iets' sloeg op het verwijderde bericht: "kom op, zeg" is nou niet een enorme inhoudelijke lading of bijdrage, en daarom zie ik de schade van DEZE verwijdering niet.

  Ik zeg DEZE, omdat ik blijf herhalen dat het een individueel, geïsoleerd geval is geweest, maar dat lijkt tot niemand door te dringen.
   
 15. Eric Simonesz

  Eric Simonesz Goochelaar

  Lid geworden:
  19 jul 2005
  Berichten:
  942
  Leuk Bevonden:
  401
  @Danny
  Als het zo'n klein "dingetje" betreft, waar maak je je dan druk over?
  We zijn allemaal volwassen mensen en zijn prima in staat eigen keuzes te maken.
   
  Marco de Jong vindt dit leuk.
 16. Martijn van Berkel

  Martijn van Berkel Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  15 jun 2003
  Berichten:
  1.182
  Leuk Bevonden:
  174
  Sorry, ik snap de heibel niet helemaal hoor.
  Wat is er gebeurd :

  1. topic gestart door Tony m.b.t. buikspreekpop
  2. Meerdere off-topic reacties
  3. Danny vraagt netjes om on-topic te blijven, maar laat de off-topic reacties wel gewoon staan
  4. Verzoek van Danny wordt kracht bijgezet door de topicstarter.
  5. Er wordt weer een off-topic geplaatst (met slechts de tekst "kom op zeg")

  Als forumbeheerders kun je dan
  1. Zo'n nieuw bericht laten staan, maar waarschijnlijk komen op dat nieuwe bericht ook weer reacties. Doelstelling om een topic weer on-topic te krijgen mislukt daardoor.
  2. Het bericht verwijderen en netjes de schrijver hiervan op de hoogte brengen.

  Volgens mij hebben we de laatste tijd helemaal niet veel hoeven te moderaten en zijn we erg soepel in het laten staan van off-topic berichten. Dan vraag je een keer netjes na veel off-topic berichten om daar op te letten, alleen kennelijk is dat teveel gevraagd ? Sommige mensen zeggen dat we te streng modereren, anderen juist te soepel.
  We doen ons best om een gulden middenweg te vinden, alleen kunnen we daardoor niet altijd iedereen behagen.
   
  Maurice Meijer M&M vindt dit leuk.
 17. Maarten Vogelaar

  Maarten Vogelaar Goochelaar

  Lid geworden:
  16 jan 2004
  Berichten:
  408
  Leuk Bevonden:
  35
  O, Nico, ik wil best je "aangever/side-kick" zijn hoor...Bel me maar als je zo ver bent...
   
 18. Enteny Wega

  Enteny Wega Goochelaar

  Lid geworden:
  15 dec 2005
  Berichten:
  276
  Leuk Bevonden:
  46
  @arie,nico,jan,maarten

  Wel on-topic blijven ;-)
   
 19. Joop Fenstra

  Joop Fenstra Goochelaar

  Lid geworden:
  1 mrt 2011
  Berichten:
  205
  Leuk Bevonden:
  29
  Kwes
  Kwestie van principe, het is per definitie onfatsoenlijk om teksten van een ander te deleten, los van de inhoud die volgens jou ook niet een inhoudelijke lading of bijdrage betreft. Juist daarom alleen al had je dat nietszeggende tekstje moeten laten staan. En niet opeens moderator-agentje willen gaan spelen, ik krijg daar heel erg de kriebels van...
  Toch ook zijn jullie altijd zo alert, om als het te dol wordt, off-topics ergens anders onder te brengen?
   
 20. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  990
  Met individuele berichten is dat tegenwoordig onmogelijk, enkel nog met volledige topics.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina