Gouden Speld uitgereikt aan Flip Hallema

Discussie in 'NMU, FISM en clubs' gestart door NMU, 19 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. NMU

  NMU Goochelaar

  Lid geworden:
  29 okt 2012
  Berichten:
  114
  Leuk Bevonden:
  58
  PERSBERICHT

  Amsterdam, 19 april 2015

  Goochelaar Flip Hallema onderscheiden met de Gouden Speld.
  De Nederlandse Magische Unie (www.denmu.nl) heeft de Gouden Speld toegekend aan Flip Hallema (artiestennaam: FL!P). De Gouden Speld is de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van de goochelkunst. Flip Hallema heeft daarmee een bijzondere erkenning gekregen van de Nederlandse goochelwereld voor zijn bijdrage aan de goochelkunst in binnen- en buitenland.

  Tot op de dag van vandaag wordt hij nationaal en internationaal uitgenodigd voor optredens, lezingen, demonstraties en advies.

  Flip is sinds 1950 actief in de goochelkunst, eerst als amateur en sinds 1972 als beroepsartiest. Hij kent het métier letterlijk van binnen en van buiten: als professioneel goochelaar (internationaal), als uitvinder, als leermeester en 6 jaar als President van de Nederlandse Magische Unie (“de goochelbond”).
  Hij heeft belangrijke bijdragen aan de goochelkunst geleverd, zoals de “Flip-stick move” en een veelheid aan vernieuwende touw- en kaarttrucs, die zijn vastgelegd in een serie DVD’s en in boeken en goocheltijdschriften in binnen- en buitenland.
  Niet alleen technisch, maar ook artistiek heeft hij de goochelkunst verder gebracht, zoals reeds bleek uit zijn prijswinnende “Duplo-act” in 1969! (Hij heeft met deze vernieuwende en toonaangevende act de 1ste prijs in de categorie Algemeen Goochelen gewonnen en veel internationale bewondering geoogst.) Daarna heeft hij nog verschillende prijzen gewonnen, denk aan de Prijs voor Uitvinding in 1999 en zijn act in de categorie Cartomagie in 2008.
  Flip is tevens een van de weinige Nederlanders die genoemd wordt in de ultieme klassieker, het internationale goochelboek “Tarbell Course in Magic”. Ook kreeg hij een eigen hoofdstuk in de invloedrijke uitgave “The World's Greatest Magic”.

  En of nu een beginnende goochelaar om advies vraagt of gevestigde (inter)nationale ‘namen’ hem om tips vragen, Flip is altijd bereid de goochelaar verder te helpen.

  Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)
  De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van het Dutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van een Nederlands goochelvakblad, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

  De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina