Nederlandse deelnemers aan fism wk in 2012

Discussie in 'NMU, FISM en clubs' gestart door Kees Ros, 28 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kees Ros

  Kees Ros Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  38
  FISM WK, juli 2012 in Blackpool, en de
  Nederlandse deelnemers

  In totaal hadden zeven deelnemers zich - in een vroeg stadium - gemeld als potentieel deelnemer aan de FISM WK in Blackpool in juli 2012. De NMU had op basis daarvan zeven wedstrijdplaatsen aangevraagd bij EEB-FISM (European Executive Board). Aan vier deelnemers kon in een vroeg stadium worden gemeld dat hun plaats tijdens de WK was
  zeker gesteld. Dat geschiedde op basis van hun prestaties tijdens NK en EK: DION, Prince of Illusion, Barry Schatte Olivier en Peter Woerde. Dion op basis van zijn eerste plaats tijdens de FISM EK in 2011, de andere drie op basis van hun prestaties tijdens de meest recente NMU NKs. Met zeven zeker gestelde plaatsen konden Francois Robert, Mike Walther en
  Andrew Melia dus in principe ook deelnemen. Hierbij moet worden aangetekend dat de NMU de act van Andrew Melia nog moest worden goedgekeurd. Andrew Melia heeft zijn act op het NMU (MKVN) Nieuwjaarstreffen op zat 14 jan 2012 getoond, een evenement dat door het DB/AB reeds in 2009 als voorronde voor het FISM WK was aangewezen.

  Voor deelname is de handtekening van de president van de NMU nodig. Deze laat zich daarin adviseren door de jury die door het AB (dat zijn de clubvertegenwoordigers, die de mening van de leden tweemaal per jaar naar voren brengen in de halfjaarlijkse NMU vergadering) is goedgekeurd.

  De situatie van dit moment.
  Deelnemers aan het WK 2012, namens de NMU, in willekeurige volgorde:

  1. Prince of Illusion
  2. Barry Schatte Olivier
  3. Peter Woerde
  4. Dion
  5. Francois Robert
  6. Mike Walther

  Andrew Malia doet ook mee (stand van 27 jan 2012) !
  Hij neemt deel namens British Ring 25, eveneens aangesloten bij de FISM.
   
  Peter Woerde vindt dit leuk.
 2. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  991
  Technisch gezien is Andrew dus een Britse deelnemer, geen Nederlandse.

  Uit nieuwsgierigheid: mag een kandidaat überhaupt meedoen als vertegenwoordiger van een land waar hij zelf niet de nationaliteit van draagt? M.a.w., zou ik met mijn Nederlandse nationaliteit Frankrijk mogen vertegenwoordigen?
   
 3. Stapper

  Stapper Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  1.757
  Leuk Bevonden:
  653
  Betekend dat er nog een plaats vrij is?
  Want ik weet nog een bijzonder getalenteerde goochelaar,
  die naar mijn mening zeker mee moet doen ;-)
  (nee, niet ikzelf, dit om misverstanden te voorkomen!)
   
 4. Jac

  Jac Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  176
  Heb je het nu over mij Arie? Wat vriendelijk van jou! :D gehgehgeh
   
 5. Martijn van Berkel

  Martijn van Berkel Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  15 jun 2003
  Berichten:
  1.182
  Leuk Bevonden:
  174
  Bedankt Kees voor de toelichting, dat maakt het een stuk duidelijker!
  Als een handtekening gegeven wordt n.a.v. deelname op het NK, wordt die pas gegeven bij een minimum aantal punten ?
   
 6. heinzminten

  heinzminten Goochelaar

  Lid geworden:
  16 dec 2003
  Berichten:
  237
  Leuk Bevonden:
  44
  Je komt uit voor een vereniging die lid is van de FISM/ Het heeft niets met nationaliteit te maken. Dat is het geval komend FISM met een stel Koreanen die via de S.A.M. meedoen en dan nog de Koreanen die via de twee Koreaanse verenigingen meedoen. Dit soort toestanden kun je dus wel krijgen.
   
 7. Danny Joseph

  Danny Joseph Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  31 aug 2004
  Berichten:
  4.054
  Leuk Bevonden:
  991
  Vreemd. Dat zou dus betekenen, als ik de Japanners zover krijg, dat ik aan het volgende Aziatisch Kampioenschap (FISM voorselectie) mee mag doen?
   
 8. Kees Ros

  Kees Ros Goochelaar

  Lid geworden:
  1 jan 1970
  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  38
  @@ Danny & Heinz
  In 2009 kwamen JeiMin en Red Hat uit voor de republiek Korea, maar waren 'gesponsord' door de IBM. Hetzelfde voor Berk Eratay, Turkije. Ook Andost, USA, werd gesponsord door de IBM. Mago Larry kwam uit voor Argentinie; hij was gesponsord door Flasoma, de overkoepelende organisatie van het continent Z-Amerika. Mago Ernesto kwam uit voor Venezuela, maar was gesponsord door de Circulo Magico Argentina. Satoru kwam uit voor Japan, maar was gesponsord door de Society of American magicians. Kif kweam uit voor China Hong-Kong en was gesponsord door de IBM. Mago Bruno kwam uit voor Peru en was gesponsord door Flasoma. Rod Chow, Canada, was gesponsord door de IBM.

  Als je iets verder terug gaat in de tijd zie (als voorbeeld) verschillende kampioenen uit Rusland (Soviet-Unie). De Russische Associatie van Illusionisten (RAI, ook wel MKF genoemd) sloot zich pas in 2006 in Stockholm aan bij de FISM. Voor die tijd namen Russen deel via andere clubs, zoals de Oostenrijkse. Een ander voorbeeld is Oekraïne; als die nu zouden deelnemen doen ze dat via de MKF, omdat de meeste Oekraïners daarbij zijn aangesloten.

  @ Jac
  Doe mee aan een NL voorronde :)

  @ Martijn
  De regels in NL zijn duidelijk. We hebben NKs en aanvullende voorrondes. Die worden meestal voor een periode van drie jaar tevoren bekend gesteld (de NMU planningscyclus van 3 jaar). De NMU gaat ervan uit dat iedere act die FISM-waardig is een kans moet krijgen mee te doen aan een FISM-concours. De NL jury hanteert daarom ook de FISM jureringsregels en adviseert de president van de NMU welke acts een handtekening kunnen krijgen. Momenteel wordt geen rigide systeem gehanteerd met minimum punten. Een act die een GP of een 1e plaats heeft verdiend in een NL concours is per definitie FISM-waardig. Dat is het vertrouwen dat de NMU stelt in de juuryleden. Die jury wordt NMU-breed 'gedragen', dankzij het feit dat de jury door het AB (namens alle leden) wordt goedgekeurd.
  Acts die een 2e of 3e plaats behaalden kunnen in principe ook voor uitzending in aanmerking komen. E.e.a. is ook afhankelijk van het aantal beschikbare wedstrijdplaatsen.
  Omdat NL veel acts in de aanbieding had, heeft de NMU - op naam - 7 potentiële kandidaten voor de daartoe geldende deadline aangemeld. Howel de NMU geen 'recht' had op 7 plaatsen (gelet op ledental) werden die wel toegewezen.
  De inmiddels 'weggevallen' 7e act heeft tot gevolg dat die 7e plaats ter beschikking komt van de acts die na de deadline op de 'wachtlijst' zijn gezet. Er zijn nl verenigingen die 1. Of (te) laat acts hebben aangemeld. 2. Of alsnog acts wilden aanmelden na het verstrijken van de deadline.

  @ Arie
  Het is dus niet zo dat de NMU nog een plaats over heeft.
  Dat was op 14 jan wel zo, maar nu niet meer. Mochten Andrew en ook Magic Wave (want dat was de bedoeling) beiden zich hebben gekwalificeerd voor het WK, zou de jury hebben besloten welke act de 7e plaats zou krijgen en welke act op de wachtlijst zou komen te staan.
  Overigens waren betrokkenen hiervan vooraf duidelijk op de hoogte gesteld en het er mee eens.
  De NMU had dus het plan gereed liggen om een poging te doen zelfs 8 acts uit te brengen op het WK.

  Ik hoop hiermee wat vragen te hebben beantwoord.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina