Uitslagen NK Goochelen voor Kinderen - Goochelaar Jan kampioen 2016

Status
Niet open voor verdere reacties.

NMU

Member+
29 okt 2012
119
46
28
Nederland
www.denmu.nl
PERSBERICHT
2 juli 2016

Goochelaar Jan is winnaar NK Goochelen voor Kinderen 2016

Zaterdag 2 juli vond tijdens het evenement GiGaGoochelfeest in Ede het NK Goochelen voor Kinderen 2016 plaats, door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) georganiseerd. Het nationaal kampioenschap wordt sinds 1951 door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) uitgeschreven. Aan deze finale namen de beste Nederlandse goochelaars deel, met als specialisme: goochelen voor kinderen.

Goochelaar Jan (artiestennaam van Jan Kosters) is door de jury van de Nederlandse Magische Unie uitgeroepen tot Nederlands Kampioen ‘Goochelen voor Kinderen’ 2016.

Goochelaar Jan toonde zijn grote creativiteit aan met zijn vernieuwende presentatie: een goochelende arts! Alles staat in het teken van de geneeskunde, inclusief de magie, de aankleding van het toneel en zijn kleding. Hij laat veel magie zien en gebruikt daarbij soms ook verschillende tot de verbeelding sprekende hulpmiddelen, zoals een wel heel erg lange ‘grijptang’. Maar echt ‘eng’ voor de kinderen maakt hij het zeker niet. Met speels gemak tovert hij onder meer ogen tevoorschijn, die zichzelf in de handen van de helpende kinderen op onverklaarbare wijze vermenigvuldigen. ‘Ogenschijnlijk’, zou Goochelaar Jan zelf waarschijnlijk zeggen met een knipoog. De kinderen vonden het prachtig en de NMU-jury, bestaande uit vakgenoten en een lekenjurylid, eveneens. De NMU-jury heeft Goochelaar Jan beloond met de officiële titel: Nederlands Kampioen ‘Goochelen voor Kinderen’ 2016.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2016
Alle deelnemers hebben zich vooraf gekwalificeerd voor deelname!
Er wordt gejureerd via een puntensysteem.


Goochelen voor kinderen, de uitslag (plaats 1 t/m 3)
1e prijs: Goochelaar Jan (MKT)
2e prijs: Jovel (GCR)
3e prijs: Magic John (MKZ)

Grote (B)Ereprijs (kinderjury): Magic John (MKZ)

Datum: zaterdag 2 juli 2016
Locatie: Theater CULTURA, Molenstraat 45, Ede
Tijden
: 10:15 - 17:00 uur

De presentatie was in handen van: Michel van Grinsven
Organisatie NMU NK en GiGaGoochelfeest 2016:
De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU)
i.s.m.
theater Cultura, de gemeente Ede, Happy Schmink Ede, ballonvouwvereniging Twister en de goochelwinkels Dynamite Magic, Magicshop.nl en Magic Shop Victoria


Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)

De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van het Dutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van het Nederlandse online goochelmagazine, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.


 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jan.Bouwhuis

Member+
18 jan 2010
423
219
43
56
Even een opmerking van mijn kant.
Ik ben geen lid meer van de MRA, maar van MKZ (Magische Kring Zwolle)
 

Jan Kosters

Member+
1 jan 1970
498
238
43
39
Hardenberg
www.goochelaarjan.nl
Na het NK Kindergoochelen nu m'n Duits aan het oppoetsen...Ik ga voor het eerst meedoen met de wedstrijd 'Kinderzauberei' in Duitsland. Met natuurlijk een 'Hollandse Act'! Hollandser kan eigenlijk niet... :)

Alles weer strak plannen want kreeg net te horen dat de rookmachine NIET mag, de locatie niet in het theater is en er geen coulissen zijn, en het publiek gewoon op een vlakke vloer zit...En dat net met de act die het grootst uitpakt en de meeste voorbereiding vraagt.

Dus net alsof je op een school bent in de gymzaal met 75 lln. voor je. Ben benieuwd hoe de Duitse kinderen dit gaan vinden :rolleyes:

Wel even strak timen, want de hele act moet binnen de 15 minuten blijven. Anders wordt je gediskwalificeerd...zou jammer van alle moeite zijn :confused:

Nou ja, vrijdagochtend heel vroeg op, meedoen en zondagmiddag wordt de uitslag bekend gemaakt. Wir werden sehen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.